Rvs cilinders Asco bestand tegen extreme omstandigheden

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Asco Numatics introduceert een nieuwe generatie roestvast stalen cilinders die zijn ontwikkeld om de extreme condities in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie te weerstaan. De Cix-cilinders zijn eenvoudig te installeren, hebben een roestvast stalen afdichting, cilinderbuis en zuigerstang, hebben geen dode ruimtes en zijn uitgerust met een speciaal ontworpen schraperafdichting aan de voorzijde, prijst de fabrikant zijn product aan. De cilinders zijn geschikt voor gebruik in omgevingen met veel zout- of suikeroplossingen en voor regelmatige spoeling met agressieve schoonmaak- en oplosmiddelen.

De Cix-cilinders kunnen worden uitgerust met magnetische IP69K-eindschakelaars. Tevens biedt Asco speciale afdichtingen die bestand zijn tegen krachtige waterstralen en die kunnen worden vervangen zonder dat de cilinder hoeft te worden uitgebouwd. Deze eigenschap verkort de onderhoudstijd met zeventig procent waardoor de kans op stilstand en de onderhoudskosten sterk afnemen, claimt de fabrikant.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen