Ruim 2 miljoen Europese steun voor Noord-Hollandse machinebouwers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Onlangs heeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Efro) met cofinanciering van provincie Noord-Holland ruim 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Techvalley, een netwerk van elf Noord-Hollandse mkb’ers. Deze bedrijven hebben Ontwikkelingsbedrijf NHN gevraagd hen te ondersteunen bij de bevordering van innovatie binnen deze sector, om zo hun concurrentiepositie ook in de toekomst te kunnen behouden. Met het project Techvalley is nu succesvol de beschikking voor subsidie binnengehaald om innovatieprojecten uit te voeren en de technische maakbedrijven in Holland boven Amsterdam zichtbaarder te maken.

Techvalley is een samenwerkingsverband dat is ontstaan op initiatief van ruim vijfendertig Noord-Hollandse machinebouwers (het Technospitsen-netwerk), Koninklijke Metaalunie en FME. Partners in Techvalley zijn Hogeschool Inholland Alkmaar en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Binnen TechValley staan elf innovatieprojecten van deelnemende bedrijven centraal. De innovaties hebben allen betrekking op data, robotica en vision, voorspellend onderhoud en slimme verdienmodellen. In innovatieteams wordt door bedrijven, lectoren, docenten en studenten samengewerkt en geëxperimenteerd met nieuwe technologieën en toepassingen. De nieuwe inzichten worden vervolgens verwerkt in de lesstof van Hogeschool Inholland.

Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN: ‘Als Ontwikkelingsbedrijf zetten we stevig in op de versterking van de innovatiekracht van regionale mkb’ers. Bijna 80 procent van de banen komt uit het mkb die daarmee de motor van de regionale economie is. Dat de regio ook prachtige machinebouwbedrijven in huis heeft, is vaak nog onbekend. Met Techvalley gaan we daar zeker verandering in brengen. De verkregen Europese subsidie geeft aan dat het potentieel van de regio wordt herkend en erkend.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.