ROVC moderniseert opleiding dieselmotoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Trainingshuis ROVC heeft zijn opleidingsaanbod op het gebied van dieselmotoren uitgebreid en vernieuwd. Naast een cursus gericht op eerstelijns storingen en onderhoud van dieselmotoren biedt het Edese bedrijf nu ook een opleiding die de diepte in gaat. De uitgebreide cursus geeft praktisch inzicht in de werking, het onderhoud, het testen en afstellen van moderne, snellopende dieselmotoren. Verder heeft ROVC een speciaal programma gericht op de scheepvaart en offshore. In verband met de beperkte aanwezigheid aan wal van werknemers in deze branche, is het concept in een week gegoten. Tijdens deze opleiding worden alleen de kleine dieselsystemen aan boord behandeld.

’Wanneer er met dieselmotoren wordt gewerkt, is het belangrijk dat de werknemer er met zorg en kennis van zaken mee omgaat‘, stelt Nico van Leeuwen, hoofd training en opleiding bij ROVC. ’Helemaal nu ook milieu-eisen een steeds grotere rol spelen bij de bediening van dieselmotoren, zien we dat de vraag naar deze opleiding stijgt. We leren cursisten dat wat nodig is in de praktijk. In het practicum wordt er geoefend met het standaard onderhoud, routinecontroles van een groot aantal verschillende typen dieselmotoren, de elektronische pomptimingcontrole en het bestuderen, demonteren en testen van regulatoren, een koelsysteem en verstuivers.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.