Router Geneko geeft machines internettoegang

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de routers GWR202, 252 en 352 van Geneko hebben gebruikers de mogelijkheid om computers en kleine computernetwerken te verbinden met een centrale server. Via het mobiele netwerk, internet en GPRS/Edge/HSDPA/HSUPA-technologie kunnen systemen met elkaar worden verbonden. Vooral op locaties waar geen netwerkstructuur aanwezig is, bieden deze modules een goed alternatief, vindt Geneko. Het apparaat is zo ontworpen dat het toegang tot het internet biedt voor een of meerdere pc‘s maar ook voor andere apparaten, zoals PLC‘s, sensoren of apparaten met een RS232-interface.

Het hart van de Geneko GWR-router is gebaseerd op de Arm CPU-familie. De Wan-verbinding met GSM- en UMTS-netwerken wordt verzorgd door de geïntegreerde GPRS/Edge/HSDPA/HSUPA-module. De router biedt zo communicatiemogelijkheden met externe apparaten via Ethernet- en RS232-aansluiting. De RS232-interface ondersteunt tevens het Modbus/TCP-protocol. Het besturingssysteem is gebaseerd op een Gnu/Linux-kernel waarmee alle noodzakelijke functies van een moderne router kunnen worden geïmplementeerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen