Rotterdam Port Fund investeert in Fleet Cleaner

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Fleet Cleaner, een Delfts bedrijf dat met behulp van zelf ontwikkelde robots de huid van zeeschepen ontdoet van aangegroeide algen en ander vuil. De schoonmaak van de scheepswand kan worden uitgevoerd tijdens het lossen en laden in een haven, waardoor geen tijdverlies optreedt. Een ‘schone’ scheepshuid vermindert de weerstand tijdens het varen en heeft dus een gunstig effect op brandstofverbruik en emissies. Met de deelname in Fleet Cleaner ondersteunt Rotterdam Port Fund verdere groei en internationale uitrol.

De robot van Fleet Cleaner hecht zich met magneten aan de scheepswand en verwijdert met hogedruk waterstralen de aangegroeide algen en ander vuil onder en boven de waterlijn. De verwijderde aangroei wordt meteen opgezogen en verzameld voor verdere milieuvriendelijke verwerking.

‘Fleet Cleaner draagt bij aan de vermindering van brandstofgebruik van de scheepvaart’, zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. ‘De techniek die wordt gebruik heeft zichzelf bewezen en is klaar voor verdere internationale uitrol.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.