Rotterdam Port Fund investeert in Exrobotics

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Kapitaalschieter Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in Exrobotics. Het in Breda en Delft gevestigde bedrijf is een pionier op het gebied van robots die kunnen worden ingezet in potentieel explosiegevaarlijke omgevingen. De modulaire robots maken het mogelijk om olie- en gasinstallaties van afstand te inspecteren, wat veiliger, sneller en efficiënter is dan mensen ter plaatse sturen.

De deelname door het Rotterdam Port Fund biedt Exrobotics de mogelijkheid om de productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen, niet alleen door de financiële bijdrage, maar ook door de toegang tot het netwerk van het fonds.

Voor het Rotterdam Port Fund past Exrobotics in het investeringsprofiel. ‘De potentiële toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering’, zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund, een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, Innovationquarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.