Roth & Rau verkoopt eerste PV-inkjetprinter

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

PV-machinebouwer Roth & Rau, onderdeel van het Zwitserse Meyer Burger, heeft zijn eerste order binnengesleept voor de Pixdro JetX, een inkjetsysteem om zonnecellen te produceren. De afnemer is een Amerikaanse PV-fabrikant, die het systeem zal gebruiken in een 100 MW-productiefaciliteit in Maleisië. De klant heeft tegelijk een waferinspectietool besteld bij een andere dochter van Meyer Burger, Hennecke Systems. De totale omvang van de order is ongeveer 3,5 miljoen Zwitserse frank (2,9 miljoen euro).

Pixdro was tot het begin vorig decennium in de OTB Group werd opgenomen een Israëlisch bedrijf. Toen branchegenoot Roth & Rau in 2010 op zijn beurt de Eindhovense groep inlijfde, was de inkjettechnologie nog volop in ontwikkeling, maar het Duitse management gaf aan er zeer in geïnteresseerd te zijn. Met inkjet kunnen zonnecelmakers de doteringsconcentratie lokaal variëren. Door precies onder de metaallijnen de weerstand te verhogen, wordt de zonnestroom beter afgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.