Roth & Rau tevreden met aankoop OTB

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Er klinken jubelende geluiden uit de hoek van Roth & Rau. De Duitse machinebouwer en eigenaar van OTB heeft van 1 januari tot 10 september een record aan orders ter waarde van bijna 350 miljoen euro binnengesleept. De lancering van een nieuwe generatie coatingsystemen is succesvol verlopen, maar ook OTB‘s oudere technologie vindt nog gretig aftrek, schrijft het bedrijf in een persbericht. Topman Dietmar Roth ziet dat als steun in de rug voor de beslissing om de productportfolio te diversificeren met de aankoop van OTB. Zijn financiële rechterhand acht echter ook het consistente R&D-investeringsniveau verantwoordelijk voor het huidige succes van zijn onderneming.

Roth & Rau meldt verder de eerste klant gestrikt te hebben voor een nieuw productiesysteem dat kristallijn silicium cellen aflevert met een efficiëntie van meer dan 20 procent. Deze zogenaamde heterojunction-cellen danken hun prestaties aan bufferlaagjes die nadelige grensvlakinteracties temperen en aan uitstekende passivatietechnologie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.