Roth & Rau laat zich overnemen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het management van Roth & Rau heeft ingestemd met een overname door branchegenoot Meyer Burger. Het Zwitserse bedrijf heeft reeds een belang van 11,3 procent en biedt nu een 41 procent hogere prijs voor de rest van de aandelen, gemeten als driemaandelijks gemiddelde. Met de overname is daarmee een bedrag van 356 miljoen euro gemoeid. Roth & Rau, dat zelf vorig jaar OTB Solar overnam, noteerde in 2010 een omzet van 285 miljoen euro en – voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van het bedrijf – een verlies, namelijk tegen de dertig miljoen euro.

De Meyer Burger Group is actief in de halfgeleider-, optica- en solarmarkt. De meeste omzet in de solarsector haalt het conglomeraat uit waferzaagmachines, maar de afgelopen jaren heeft het ook overnames gedaan aan het andere uiteinde van de toeleverketen, zoals in modulefabricage. Roth & Rau past daar mooi tussenin. Volgens VLSI Research was Meyer Burger met een omzet van 735 miljoen dollar in 2010 de op drie na grootste toestelleverancier in de zonnecelmarkt. Zijn Duitse prooi bezette in die ranglijst de zevende plaats.

Of de toetreding van Roth & Rau tot de Zwitserse groep met baanverlies gepaard gaat, is niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.