Rotero introduceert DC-motoren Saeg

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Met de DC-motoren van de nieuwe vertegenwoordiging Saeg Motor uit Sjanghai heeft Rotero uit Woerden zijn productenprogramma uitgebreid met compacte modellen. De motoren kenmerken zich verder door een geringe massatraagheid – en hierdoor hoge versnellingen – en zijn te combineren met diverse tandwieloverbrengingen en encoders.

Het hart van de Saeg-motoren bestaat uit ijzerloze wikkelingen, waardoor de DC-motoren specifieke voordelen bieden. Zo hebben ze geen last van magnetische arrêtering en slechts een minimale elektromagnetische interferentie. Uiteindelijk draagt het principe bij tot rendementen die kunnen oplopen tot negentig procent.

De DC-motoren zijn beschikbaar met verschillende soorten wikkelingen die zich onderscheiden door de diameter en het aantal wikkelingen. De diameter van de wikkelingen varieert van 60 tot 72 µm. Door relatief dikke draden en relatief weinig wikkelingen toe te passen, is bijvoorbeeld een hoge startstroom te realiseren. De temperatuur van de wikkelingen mag oplopen tot 150 graden Celsius.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen