Rotatieve drive-unit Spinea met grote stijfheid

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Spinea introduceert een nieuwe rotatieve aandrijving, de Drivespin. Hiermee mikt de Slowaakse specialist in reductiekasten voor elektromotoren op toepassingen waar een grote kip- en torsiestijfheid, een spelingsvrije werking en een hoog dynamisch vermogen bij lage snelheid van belang zijn. Spinea denkt daarbij aan buig- en CNC-machines, geautomatiseerde lasposten, medische apparaten, radar- en monitoringsystemen, robotica en vluchtsimulatoren.

Gebaseerd op de Twinspin-reductiekast met radiaal-axiaal lager combineert de Drivespin een compact design met beperkte afmetingen en een licht gewicht. De drive-unit is eenvoudig te installeren en biedt een breed scala aan uitvoeringen. De geïntegreerde servomotor is leverbaar in 36, 320 of 560 V DC. Voor de terugkoppeling is er een absolute, incrementele of sinus/cosinus-encoder of een resolver. Een 24 V elektromagnetische rem is optioneel, net als de montage van warmtesensoren. De aandrijving komt met connectoren naar keuze.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen