Rotatietafel Q-Sys haalt resolutie van 0,36 hoekseconde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Als aanvulling op zijn klantspecifieke oplossingen brengt Q-Sys een standaard rotatietafel op de markt. Door gebruik te maken van het direct-driveconcept in combinatie met nauwkeurige hoekcontactlagers zijn goede dynamische prestaties realiseerbaar, aldus het Helmondse bedrijf. De QR-R-rotatietafel heeft een hoge stijfheid en geen speling.

De interne optische encoder met 18 duizend lijnen biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld resoluties te halen van 0,36 hoekseconde. De encoder is beschikbaar met geïntegreerde index and limits. Als optie kunnen mechanische eindstops worden geleverd om het rotatiebereik te begrenzen. De tafel van 7,5 kg kan axiaal tot 50 kg worden belast en radiaal tot 10 kg.

De QR-R is geschikt voor toepassingen waar hoge rotatiesnelheden vereist zijn en waar hoge nauwkeurigheden en hoge belastingen worden gevraagd waarbij de geometrische fouten zeer klein moeten blijven. Voor sommige bewerkings- of inspectiedoeleinden is het interessant dat de rotatietafel een doorgaand gat van 50 mm heeft. Q-Sys kan de rotatietafel combineren met diverse andere van zijn producten en opbouwen tot een compleet multi-assensysteem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen