Rollon voorspelt succesvol 2016 na geslaagde overnames

Alexander Pil
23 augustus 2016

Rollon rapporteert een succesvol verloop van 2016 voor het bedrijf tot nu toe. De producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen voor de industrie maakt de balans op na een aantal belangrijke overnames in 2015, zoals de overnames van Tecno Center en Hegra Linear. Rollon verwacht een groei van 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bedraagt de verwachte groei 15 procent. Die groei is mede toe te schrijven aan een flinke uitbreiding van het salesnetwerk en het productassortiment dankzij de recente overnames.

Sinds de overname van Tecno Center, producent van lineaire systemen voor de zware industrie, begin 2015, is de jaarlijkse verkoop in het segment van de zware industriële geleidingen toegenomen met meer dan 40 procent. Dankzij de overname heeft Rollon zijn activiteiten onder meer kunnen uitbreiden naar nieuwe markten, zoals de witgoed- en de automotivesector. Een succes is het railsysteem voor robots, dat Rollon dit jaar op de Hannover Messe toonde. Het systeem kan modulair worden opgebouwd met behulp van verschillende assen en geleidingen van Tecno Center die speciaal zijn ontwikkeld voor zware belasting. Dankzij het railsysteem kunnen bewegingen van robots met een zevende as worden uitgebreid en wordt de actieradius van een robot vergroot.

De overname van Hegra in september 2015 bevindt zich nog in de integratiefase. Desondanks profiteert Rollon al van het uitgebreide assortiment lineaire geleidingen en telescopische rails van Hegra. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatoplossingen. Tachtig procent van de omzet van Hegra is inmiddels afkomstig uit dit maatwerk, een groei van vijfentwintig procent ten opzichte van vorig jaar. Binnen Rollon als geheel is nu meer dan veertig procent van de omzet afkomstig uit maatoplossingen.

Rüdiger Knevels, algemeen directeur van Rollon: ‘De overnames van Tecno Center en Hegra zijn onderdeel van Rollons strategie om de meest klantgerichte producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen in de Europese markt te worden. We zijn allang geen leverancier in de nichemarkt van lineaire componenten meer. Met deze overnames, maar ook met onze nieuwste productontwikkelingen, productiefaciliteiten en verkooppunten willen we verder groeien tot een leverancier met een compleet assortiment lineaire geleidingen voor vrijwel iedere toepassing, die zowel standaardoplossingen als maatoplossingen aanbiedt.’

Knevels denkt dat de groei in 2017 alleen nog maar verder toeneemt. ‘We verwachten dat we in 2017 en 2018 wederom een jaarlijkse groeipercentage mogen noteren die in de dubbele cijfers gaat lopen. Nederland zal daarbij onze speciale aandacht krijgen, omdat het een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa is. We willen er onder meer investeren in een verdere optimalisering van onze dienstverlening.’