Rohde & Schwarz vertegenwoordigt Crystal Instruments

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Crystal Instruments‘ analyzers voor dynamische signalen krijgen in Rohde & Schwarz een nieuwe vertegenwoordiging in België en Nederland. De apparaten zijn ontworpen voor trillingsmetingen aan roterende machines en mechanische constructies. Daarnaast zijn de instrumenten geschikt voor het opnemen van kortstondige of eenmalige signalen en het meten van geluidsniveaus. De Coco-80 is de eerste draagbare realtime analyzer voor dynamische signalen en vibratiedatarecorder die de prestaties evenaart van de high-end laboratoriuminstrumentatie, stelt de fabrikant.

De Coco-80 is leverbaar in uitvoeringen met twee, vier of acht kanalen. Ze worden bemonsterd met maximaal 102,4 kHz in een 24 bit resolutie. Dat staat garant voor een dynamisch bereik van 130 dB. Het realtime frequentiebereik bedraagt 45 kHz. Een ingebouwde signaalgenerator voorziet in verschillende testsignalen synchroon met de bemonsteringsfrequentie van het ingangssignaal. Voor het gelijktijdig meten van zestien kanalen is de Coco-90 beschikbaar met een dynamisch bereik van 100 dB.

De analyzers voor dynamische signalen zijn geschikt voor metingen in toepassingen zoals akoestische analyse, data-acquisitie en –recording, FFT-spectrumanalyse, geluidsniveaumeten, machineconditiemonitoring, machinevibratieanalyse, modaalanalyse en shockresponsanalyse. Voor het verder verwerken van de data levert Crystal Instruments de Engineering Data Management-software mee die de verbinding met een pc verzorgt en de opgenomen data kan bewerken of exporteren in gebruikelijke formaten als Asam-ODS, Ascii, Buff, Matlab, Uff en XLS. Om de gebruiker van een kant-en-klare meetoplossing te voorzien, biedt het bedrijf ook diverse accessoires als accelerometers, een tachometer en een modal hammer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.