Rocsys zet stap naar Noord-Amerika

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rocsys heeft een kantoor geopend in het Amerikaanse Portland. Met de vestiging in Noord-Amerika wil de Delftse leverancier van robotoplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen zijn markt in die regio vergroten. De uitbreiding volgt op een investeringsronde eerder dit jaar, waarbij Rocsys 6,3 miljoen dollar ophaalde.

‘De markt voor elektrische voertuigen groeit enorm snel en we hebben een oplossing ontwikkeld om deze nog verder op te schalen’, zegt Rocsys-directeur en -medeoprichter Crijn Bouman. ‘We hebben gekozen voor Portland, Oregon, om dicht bij onze klanten en fabrikanten aan de westkust te zijn. Daarnaast fungeert Portland als een knooppunt van belanghebbenden uit de gemeenschap en de industrie die zich inzetten voor de elektrificatie van transport. We zijn blij dat er zo veel vertrouwen is in ons bedrijf. Niet alleen van onze klanten, maar ook van onze investeerders die ons in staat stellen om snel te groeien.’

Het nieuwe kantoor wordt de tweede locatie van het bedrijf en stelt Rocsys in staat om klanten in de regio te bedienen en oplossingen aan te passen aan de behoeften en specificaties van de Noord-Amerikaanse markt. Rocsys zal de komende jaren lokale productie opzetten voor de Noord-Amerikaanse markt, conform de Buy American Act.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen