Rocsys scoort 6,3 miljoen nieuw investeringskapitaal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rocsys heeft 6,3 miljoen dollar (5,25 miljoen euro) opgehaald in een investeringsronde onder leiding van Forward.One. De investering biedt de Delftse leverancier van robotoplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen een solide basis om activiteiten in heel Europa op te schalen en een Noord-Amerikaanse businessunit te lanceren, nu robotica het domein van het opladen van elektrische voertuigen begint binnen te dringen.

‘De komende periode zal cruciaal zijn voor ons bedrijf’, zegt Rocsys-directeur Crijn Bouman. ‘We gaan van technologieontwikkeling en commerciële pilots naar seriële implementatie. We zijn klaar voor de toekomst en zijn zeer goed gepositioneerd om het volledige marktpotentieel te benutten. Automatisering brengt het opladen van elektrische voertuigen naar een hoger niveau van betrouwbaarheid en prestaties. Dit is cruciaal voor het succes van elektrische voertuigen in grote professionele operaties, bijvoorbeeld operaties die afhankelijk zijn van wagenparken.’

De volledige investering wordt gedaan door de bestaande investeerders van Rocsys: Forward.One en Superangel. Tot op heden heeft Rocsys in totaal 9 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) opgehaald sinds de oprichting in 2019, inclusief aanvullende financiering door Uniiq en subsidies.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.