Rockwell tovert Zuid-Afrikaanse brouwerij om tot slimme fabriek

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Rockwell Automation heeft South African Breweries (SAB) recentelijk voorzien van zijn eerste volledig geautomatiseerde, op Ethernet/IP gebaseerde besturingssysteem. Dit wordt ingezet in de nieuwe mouterij van SAB in Alrode, nabij Johannesburg. Het nieuwe besturingssysteem zal traditioneel ongelijksoortige moutproductieprocessen integreren tot ƩƩn netwerk op basis van Ethernet/IP. Dit zal resulteren in fabrieksbreed overzicht en de beschikbaarheid van praktisch inzetbare informatie, van de fabrieksvloer tot de directiekamer van SAB. De nieuwe mouterij is sinds de volledige inbedrijfstelling begin dit jaar goed voor ruim de helft van alle moutproductie in Zuid-Afrika en Namibiƫ.

De nieuwe mouterij, die zich naast de bestaande brouwerij van SAB in Alrode bevindt, zal de lokale moutproductie opvoeren van 60 tot 90 procent. Op deze manier hoeft er minder mout te worden geĆÆmporteerd, met alle positieve voordelen van dien voor de lokale economie. De fabriek zal de productiecapaciteit van zijn voorganger kracht bijzetten door de moutproductie op te voeren van 42 naar 150 duizend ton per jaar.

SAB schakelde de hulp van Rockwell in voor het ontwerp van een volledig geautomatiseerde, op Ethernet/IP gebaseerde oplossing voor zijn mouterij. Dit was een primeur voor SAB. De oplossing van Rockwell die in de mouterij wordt gebruikt, verbindt alle data van de fabrieksvloer met de rest van de organisatie. De fabriek van SAB wordt daarmee getransformeerd in een Connected Enterprise, zoals Rockwell zijn iot-technologie heeft gedoopt. ā€˜Door het bijeenbrengen van operationele technologie en informatietechnologie kunnen we SAB veilige toegang bieden tot operationele, zakelijke en transactionele data. Deze dient als input voor het verbeteren van zijn toevoerketen, kostenefficiĆ«ntie en duurzaamheidsprestatiesā€™, aldus Adrian van Wyk, businessmanager bij Rockwell. ā€˜Alle apparaten en processen binnen de fabriek zijn geĆÆntegreerd op basis van Ć©Ć©n veilig netwerk. Hiertoe zijn Ethernet/IP-voorzieningen met twee poorten verbonden in een Device Level Ring-configuratie. Dit resulteert in een robuuste, toekomstbestendige oplossing, krachtige prestaties en veerkrachtige netwerkcapaciteit op elke hardwarelaag.ā€™

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.