Rockwell start kenniscentrum machinebouw in Hamburg

René Raaijmakers
Leestijd: 5 minuten

Rockwell Automation vestigt in Hamburg een nieuw compententiecentrum dat speciaal is gericht op de machinebouw. OEM-fabrikanten kunnen er terecht voor de nieuwste besturings- en automatiseringstechnologie. Het Amerikaanse bedrijf verzorgt ook opleidingen in het centrum en ondersteunt machinebouwers bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen.

Rockwells nieuwe competentiecentrum moet België, Nederland, Centraal-, Noord- en Oost-Europa gaan bedienen. De focus ligt vooral op fabrikanten van machines voor verpakken, lamineren, drukken en op procesengineering. Belangrijkste eindmarkten zijn de voedings- en drankenindustrie, levenswetenschappen en automotive.

Machinebouwers krijgen er gespecialiseerde ondersteuning van pakweg vijfendertig technische consultants. In Hamburg zijn machineopstellingen aanwezig met faciliteiten voor test- en simulatie. Het doel is onder meer om machinebouwers te helpen om hun eigen applicaties in een vroeg stadium van de ontwikkeling te integreren met de besturingen van Rockwell. Op die manier kunnen ze sneller op de markt komen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.