Rockwell lijft fabrikant slimme transportsystemen in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rockwell Automation heeft aangekondigd dat het Magnemotion overneemt. Dat Amerikaanse bedrijf produceert intelligente transportsystemen die worden gebruikt in veel industriële toepassingen onder meer in automotive, algemene assemblage, verpakken en handling. De acquisitie versterkt Rockwells portfolio in dit segment waar de Amerikanen aan de weg timmeren met hun Itrak-oplossing.

‘De overname past binnen onze strategie om een portfolio op te bouwen van slimme productietechnologieën die volgende-generatie prestaties nu al bij onze klanten brengen’, zegt Marco Wishart, vicepresident en algemeen manager van Rockwells motioncontrolbusiness. ‘Magnemotions vergroot onze bestaande mogelijkheden met onafhankelijk gestuurde karretjes. Het sluit goed aan bij de acquisitie van Jacobs Automation en zijn Itrak-technologie. We zien een toekomst om het transport van producten in een fabriek, zo wel in een machine als tussen machines onderling, volledig te controleren om zo de productiviteit en flexibiliteit van het gehele proces te optimaliseren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.