Roc Westland geeft mechatronicaonderwijs boost met Festo

Alexander Pil
3 juli 2017

Festo Didactic, de opleidingstak van Festo, gaat het mechatronicalokaal van MBO Westland compleet inrichten. De opleiding van de school voor metaal-, elektro- en installatietechniek van roc Mondriaan, is nieuw in Westland en wordt gehuisvest in het nieuwe scholencomplex van het World Horti Center dat op dit moment wordt gebouwd in Naaldwijk.

Festo richt het mechatronicalokaal van MBO Westland in.

Binnen het World Horti Center krijgen mechatronica- en teeltstudenten in een geavanceerd mechatronicalokaal onderwijs op het gebied van robotisering en moderne glastuinbouwtechnologieën. Voor de levering van de benodigde appratuur, programmatuur en bijbehorende dienstverlening heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden. Op basis daarvan roc Mondriaan, dat de mechatronicalessen in de school vormgeeft, de aanbesteding aan Festo gegund.

Het is een bijzonder project voor Festo Didactic omdat het om een complete turnkey opdracht gaat. Naast mechatronica-outillage en technisch meubilair levert het bedrijf aanvullende diensten zoals gastlessen, trainingen en ondersteuning voor docenten, digitaal lesmateriaal en stageplaatsen.