Robuuste lamellenkoppelingen Ortlinghaus voor marinetoepassingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ortlinghaus introduceert de 202-serie van hydraulisch bekrachtigde lamellenkoppelingen, speciaal geschikt voor marinetoepassingen. Kenmerkend zijn een hoog draaimoment en een hoge thermische capaciteit. Ortlinghaus heeft de reeks volledig op bewezen technologieën gebaseerd, wat een hoge betrouwbaarheid en veiligheid oplevert.

De koppelingen hebben een relatief kleine buitendiameter, waardoor ook het gewicht relatief laag is. Een kleinere buitendiameter betekent bovendien de mogelijkheid om kleinere asafstanden aan te houden, wat resulteert in een compact en kostenbesparend ontwerp. Op basis van de hoge vermogensdichtheid is het vooral in het grotere koppelbereik mogelijk om een kleinere bouwgrootte te selecteren. Ten opzicht van voorgaande modellen is het ook mogelijk om een grotere asdiameter te gebruiken. Hierdoor is in veel gevallen goedkoper basismateriaal te gebruiken.

Omdat het in de scheepvaart niet altijd eenvoudig is onderhoud te plegen, heeft Ortlinghaus in de ontwikkelingsfase van de 202-serie specifiek aandacht besteed aan de service- en onderhoudsvriendelijkheid. Het resultaat is een ontwerp waarbij het lamellenpakket, afhankelijk van de uitvoering, aan beide zijden bereikbaar is. Bovendien is het niet mogelijk dat andere componenten van de koppeling tijdens servicewerkzaamheden kunnen losraken of vallen. Het pakket functioneert onder de voorgeschreven condities slijtagevrij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen