Robovalley krijgt injectie van 100 miljoen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Canadese kapitaalschieter Chrysalix Venture Capital steekt honderd miljoen euro in een investeringsfonds voor robotica. Het Robovalley Investment Fund is – zoals de naam al doet vermoeden – sterk verbonden met de Delftse Robovalley. Chrysalix en Robovalley constateren dat nieuwe roboticaontwikkelingen vaak stranden op universiteiten of in laboratoria omdat er te weinig geld is om de stap naar de markt te zetten. Het nieuwe fonds wil dat probleem tackelen.

Hoewel het Robovalley Investment Fund in principe is bedoeld voor robotica-innovaties wereldwijd, is de verwachting dat het grootste deel van het budget terechtkomt bij de robotgemeenschap in Delft. Robovalley-directeur Arie van den Ende voorspelt dat de honderd miljoen vrijwel zeker binnen twee jaar is uitgegeven. Maar ‘Chrysalix heeft nu al aangegeven te denken aan een nieuwe ronde van driehonderd miljoen’, aldus Van den Ende in FD. ‘Ik weet zeker dat Nederlandse institutionele beleggers tegen die tijd willen participeren.’

Chrysalix is geen onbekende in Nederland. Eerder investeerden de Canadezen in laadpaalontwikkelaar Epyon (inmiddels in handen van ABB) en in 3d-specialist Luxexcel uit Goes.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.