Robotsoftwaremaker Ruvu failliet verklaard

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Softwarebedrijf Ruvu is failliet gegaan. Het bedrijf uit Best leverde gespecialiseerde software voor de besturing van mobiele robots. Deze software zorgt ervoor dat robots zelfstandig kunnen functioneren. Als reden wordt het opdrogen van de opdrachtenstroom genoemd.

Ruvu was eigendom van Rokus Ottervanger, die het ingenieursbureau eind 2017 oprichtte met een oud-studiegenoot. Beide oprichters studeerden werktuigbouwkunde met specialisatie in robotica aan de TU Eindhoven. Bij het bedrijf werkten drie mensen. Het richtte zich op klanten in de maakindustrie bij mkb-bedrijven, e-commerce, glas- en tuinbouw, en de zorg. Zo partnerde Ruvu onder meer met Accerion en Exrobotics.

De rechtbank heeft Ralf van der Pas van Taylor Wessing in Eindhoven tot curator benoemd. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart, meldt het ED.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.