Robotsimulatie- en -programmeerpakket Siemens PLM verkleint downtime

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens PLM Software introduceert Robotexpert, een oplossing voor robotsimulatie en -programmering bedoeld voor kleine en middelgrote productiebedrijven. Het pakket ondersteunt industriële toepassingen zoals pakken en plaatsen, booglassen, polijsten en lijmen, en helpt bedrijven de downtime van hun robots te minimaliseren. De nieuwe oplossing is een uitbreiding op Siemens‘ portfolio van digital manufacturing-oplossingen, waarvan ook Tecnomatix deel uitmaakt.

Industriële robots worden steeds vaker ingezet in verschillende sectoren om complexe, herhalende taken uit te voeren. Daardoor groeit de behoefte aan een kant-en-klare oplossing voor robotsimulatie en -programmering. Met Robotexpert kunnen gebruikers robottoepassingen ontwerpen, simuleren, optimaliseren en offline programmeren. In de 3D-omgeving kunnen handelingen van robots eenvoudig worden geoptimaliseerd, aldus Siemens PLM. Ook is het mogelijk om schaalmodellen te maken van complete productiecellen en -systemen. Robotexpert kan worden gebruikt om de meest geschikte combinatie van gereedschappen samen te stellen voor specifieke productievereisten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen