Robotica en inkjet krijgen EZ-geld

Leestijd: 1 minuut

Twee projecten uit de stal van het Programme for High-tech Systems (PFHTS) hebben een toekenning gekregen in het kader van Pieken in de Delta. Remote Robotics krijgt in totaal 967 duizend euro subsidie, High Precision Inkjet Printing System (Hiprins) ontvangt 1177 duizend euro. Deelnemende bedrijven passen gelijke bedragen bij.

De verwachting was dat het ministerie van EZ gisteren ook over andere hightech-systeemprojecten een uitspraak zou doen, maar dat is niet gebeurd. Waarschijnlijk komt hierover in de komende weken meer duidelijkheid.Remote Robotics is een project voor het ontwikkelen van op afstand bediende robotsystemen voor medische toepassingen. Hierin werken onder meer TNO Industrie, de TU Eindhoven, Philips Medical Systems, CCM, KMWE en Frencken samen. ’Dit project zal de kansen vergroten voor commerciële partners om op wereldschaal een relevante speler te worden in deze veelbelovende markt‘, aldus een persverklaring van het ministerie.

Hiprins is een projectvoorstel van onder meer de TU Eindhoven, het Holst Center, de Universiteit Twente, Assembléon, OTB en Océ. Hiprins moet de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en snelheid van inkjetsystemen verbeteren om de technologie geschikt te maken voor de productie van geprinte elektronica zoals displays, antennes, elektronische circuits en zonnecellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.