Robothandjes en 3D-metingen

Joost Backus
Leestijd: 3 minuten

In deze terugkerende bijdrage verkent Joost Backus op zijn vouwfiets bedrijfsterreinen, regio’s, clusters en hun technische bewoners. Deze keer: Delft.

Mijn bezoek van de Yes!Delft-incubator verloopt een beetje chaotisch. Ik had een envelopje gemaakt met daarin de bedrijven, tijden en afspraken, maar er lag nog een tweede envelopje thuis op tafel met leuk rood briefpapier voor speciale handgeschreven vulpenbrieven aan speciale mensen. Ik sta dus in Delft met een aantal mooie rode velletjes in de hand. Ter plekke reschedule ik de afspraken aan de balie van het Yes!Delft-gebouw. Onderweg vanaf het station is ook de mand van mijn vouwfiets gedonderd, dus het begint allemaal met tegenslag.

Allereerst ga ik naar Lacquey. De spin-off van de TU Delft maakt robotgrijpers. Ze lijken een beetje op uit de kluiten gewassen handjes. Lacquey maakt deze dingen voor de agrarische sector. Paprika, witlof, aubergine, kool, allemaal natuurlijke producten waarbij je geen standaard grootte kunt verwachten, maar die je toch graag makkelijk wilt positioneren. De mannen werken ten tijde van mijn bezoek aan het roteren van kool en sla, om ze daarna netjes recht te leggen op een band. Heel grote grijpers die tot tien kilo aankunnen. Het bedrijf wil ook andere markten gaan bestormen zoals de koekjes- en bakkerijmarkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.