Robotauto nooit meer in de war dankzij Leuvense aanpak

Pieter Edelman
Leestijd: 6 minuten

De Leuvense startup Ivex wil ervoor zorgen dat autonome auto’s, drones en robots nooit meer een verkeerde beslissing nemen. Met behulp van wiskundige methodes kunnen ze garanderen dat de regels hiervoor dekkend zijn en elkaar niet tegenspreken. Verschillende oem’s hebben al interesse getoond.

In de discussies welk bedrijf er aan kop gaat in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s draait het steevast om de vraag: hoeveel kilometers hebben ze al met hun technologie gereden? Testkilometers staan in de ogen van velen gelijk aan de volwassenheid van de technologie. Immers, hoe meer ervaring, hoe zekerder je bent dat je alle situaties een keer hebt gezien.

De tests blijven zelfs niet beperkt tot de echte wereld. Simulatie is booming bij ontwikkelaars van autonome systemen, en er worden dan ook kilometers gevreten in virtuele omgevingen – al dan niet met daadwerkelijke hardware in de loop.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.