Roboned vraagt ondersteuning aan ICT Regie

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De onderzoeksgroep van hoogleraar Stefano Stramigioli aan de Universiteit Twente heeft een officieel voorstel ingestuurd om Roboned te ondersteunen met een uitvoerende organisatie. Het gaat om een zogenaamd ’instrument van het innovatieplatform‘ (IIP). Dit zijn middelen die beschikbaar zijn voor het management en de administratie van een organisatie. In het geval van Roboned gaat het om tweehonderdduizend euro. Daarmee is het onderzoeksinitiatief in staat om gedurende twee jaar iemand aan te stellen die de kar kan trekken. Naast de UT ondersteunen Assistive Innovation, Demcon, Moog, Philips Applied Technologies, Philips Consumer Lifestyle, Segway Netherlands, de TU Delft, de TU Eindhoven en de Universiteit van Amsterdam de aanvraag.

IIP‘s zijn instrumenten van ICT Regie om de ICT-innovatie in Nederland beter te organiseren. De bedoeling is mensen bij elkaar te krijgen en samenwerkingsverbanden te starten. ICT Regie heeft de initiatiefnemers zelf benaderd om een IIP-voorstel in te sturen. De verwachting is dan ook dat de aanvraag zal worden goedgekeurd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.