Roba-koppelingen Mayr krijgen broertje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Mayr heeft de serie Roba-contitorque naar boven uitgebreid met een grootte 5. De Roba-koppeling draagt het koppel contactloos met behulp van magneetkrachten over. Er zijn twee nieuwe types gelanceerd waarmee het bereik is uitgebreid tot 12 Nm. De producten van het Duitse Bedrijf worden in Nederland op de markt gebracht door Groneman.

De Roba-contitorque combineert het voordeel van slijtvaste koppeloverdracht met een exacte koppelbegrenzing, zonder storende slipeffecten. Dit maakt de koppeling slijtage- en onderhoudsvrij. Het koppel wordt via een direct afleesbare schaalverdeling ingesteld. Wanneer het bedrijfskoppel de ingestelde grenswaarde overschrijdt, slipt de koppeling door en werkt daardoor lasthoudend.

Het Mayr-systeem is door het geringe gewicht, het lage massatraagheidsmoment en de compacte bouwvorm als koppeling of als rem te gebruiken. Toepassingen zijn te vinden in bijvoorbeeld wikkelinstallaties (voor een constante trekkracht bij het afwikkelen van folie of garen), in de schroeftechniek (om doppen op flessen te schroeven, voor het afvullen van vloeistoffen), in de medische en cosmetische industrie of in testopstellingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen