Rob Karsmakers vertrekt bij Philips Drachten

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Sinds deze maand heeft de Philips-fabriek in Drachten een nieuwe directeur. Rob Karsmakers vertrekt en hij wordt opgevolgd door de Vlaming Jan Eysermans. Karsmakers blijft binnen de Philips-organisatie. In zijn nieuwe functie zal hij andere vestigingen van het bedrijf helpen om ‘smart’ te worden.

Karsmakers was de drijvende kracht achter het besluit om de fabricage van scheerapparaten in Drachten flink te automatiseren. Die stap was alleen mogelijk door grootschalig te investeren in productielijnen. Inmiddels staat in Friesland een zero-defect vierentwintiguursfabriek die in binnen- en buitenland dient als voorbeeld voor hoe de Europese maakindustrie bestaansrecht heeft. Voor zijn werk in Drachten – en zijn bijdrage aan de Smart Industry-agenda – ontving sitemanager Karsmakers de European Manufacturing Leadership Award 2014, een prijs voor trekkers in de maakindustrie, die is verbonden aan de jaarlijkse European Manufacturing Strategies Summit.

Karsmakers startte in december 2009 in Drachten, na een internationale carrière in Oost-Europa, China, Singapore en Taiwan. ‘Ik had een duidelijke ambitie, aangewakkerd door de bevlogenheid die ik zag in Azië’, aldus Karsmakers. ‘Ik wilde aantonen dat innovatie, ontwikkeling en productie ook uitstekend in Europa en in Nederland kunnen excelleren.’ In Drachten heeft Philips namelijk meer dan alleen een fabriek. ‘Ons geheime wapen is de co-locatie van technologieontwikkeling, productontwikkeling, procesontwikkeling, industrialisatie en massaproductie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.