Rittal introduceert draagarmsystemen voor eenvoudige bekabeling

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Rittal heeft een draagarmsysteem gelanceerd met een aantal slimme details op het gebied van kabelmanagement, service en aanpassing achteraf. Om het kabelmanagement te vergemakkelijken, heeft de CP-C de optie de draagprofielen als open variant te kiezen. Door het open profiel, dat met een kunststofstrip in overeenstemming met beschermklasse IP54 wordt afgesloten, kunnen kabels zelfs met geconfectioneerde DVI- of VGA-connector op elk moment snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Zonder eerst het draagprofiel mechanisch te hoeven bewerken of te demonteren, kunnen kabels ook achteraf worden geïnstalleerd. Dit loont zich in geval van service en bij uitbreiding van besturingselementen in de bedieningsbehuizing.

De X-vorm van het open CP-C-draagprofiel heeft twee afzonderlijke kabelkanalen. Dit biedt een fraaie mogelijkheid om besturingskabels en voedingskabels in verband met EMC-eigenschappen van elkaar te scheiden en hiermee ongewenste inkoppelingen te voorkomen. Afneembare deksels op alle hoekstukken, koppelingen en scharnieren geven extra toegang bij het bekabelen. Kabels zijn gemakkelijk in en door te voeren. De hoekstukken van het CP-C-systeem hebben passende uitsparingen in de deksels, waardoor bijvoorbeeld signaalzuilen in een handomdraai aan de draagarm zijn te monteren – zonder boren en frezen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen