Rien Koster-prijs voor Hans van de Rijdt

Jessica Vermeer
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de negentiende editie van de Precisiebeurs vorige week is de Rien Koster-prijs uitgereikt aan Hans van de Rijdt. Hij ontving de prijs voor zijn verdiensten als ontwikkelaar van multidisciplinaire en eenvoudige concepten voor hightechsystemen die goed scoren op maakbaarheid en kostprijs.

Van de Rijdt trad na zijn studie werktuigbouwkunde aan de HTS Eindhoven in dienst bij Philips CFT. In 1997 startte hij zijn eigen onderneming, Van de Rijdt Innovatie. Sindsdien werkt hij voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Philips Healthcare, Sioux en NXP. Hij werkte het concept voor een nieuwe wafertafel van ASML uit en droeg bij aan het concept voor de aspergeoogstmachine van Cerescon.

De jury prijst het multidisciplinair systeemdenken van Van de Rijdt: ‘Tegelijkertijd houdt hij de maakbaarheid en kostprijs in de gaten. Bovendien komt hij meestal met meerdere opties, zodat opdrachtgevers iets te kiezen hebben, en zijn ontwerpen zijn vaak opvallend eenvoudig. Zijn inbreng leidt tot bruikbare, verkoopbare producten, waarvan de productie veel hoogwaardige werkgelegenheid oplevert. Tot slot paart hij een professionele uitstraling aan een bescheiden opstelling.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.