Rhenus Genk mag voertuigen assembleren voor John Deere

Tom Cassauwers
18 april

Rhenus Automotive in Genk (België) start dit jaar met de assemblage van voertuigen voor John Deere. Dat zal gebeuren op de locatie van een voormalig toeleverancier van Ford Genk, en zou voor een veertigtal extra jobs zorgen, stelt VRT.

In de voormalige hallen van SMT begint in november de assemblage van tractoren, zitmaaiers en terreinvoertuigen voor John Deere. Dat zou gepaard gaan met een investering van meerdere miljoenen in infrastructuur en assemblagelijnen. Bij sommige tractoren en zitmaaiers wordt enkel een beperkte eindassemblage gedaan, maar bij andere voertuigen, zoals vierwielige wagentjes voor het onderhoud van bijvoorbeeld golfterreinen, gaat het over de hele assemblage.

Een Turf Utility Vehicle van John Deere. Voertuigen met een vergelijkbare toepassing zullen geassembleerd worden in Genk.

‘Onze vestiging in Genk heeft niet alleen logistieke expertise. Verschillende van onze technici en ingenieurs waren hier al in de tijd van Ford Genk en hebben dus een ruime kennis en ervaring opgebouwd op het vlak van assemblage’, stelt Bob Schreurs, afgevaardigd bestuurder van Rhenus Automotive België aan Made in Limburg.

Rhenus Automotive Belgium maakt deel uit van de Duitse multinationale groep Rhenus, vooral bekend voor haar logistieke activiteiten.