Revolutie

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Mechatronica Magazine.

Leestijd: 3 minuten

Mechatronica? Dat was tot nu toe een makkie. In de jaren tachtig kreeg de mechanica een laag elektronica, in de jaren negentig bracht software hogere nauwkeurigheden en controle en daarna gingen we alles verknopen en netwerken. Eitje.

Maar nu verandert het landschap drastisch. Nicolas De Schuyter, directeur van Spicer Off-Highway, meent dat we voor een geheel nieuw tijdperk staan. De Schuyter was keynotespreker op Hightech Mechatronica 2008 in Kortrijk. Zijn bedrijf – lid van de Dana-groep – ontwikkelt transmissiemanagementsystemen voor krachtpatsers als vorkheftrucks en graafmachines. De Schuyter is een van de drijvende krachten achter het Flanders‘ Mechatronics Technology Centre (FMTC), het samenwerkingsverband waarbinnen Belgische bedrijven sinds vijf jaar hun mechatronica-R&D bundelen.

De Schuyter schetste een beeld van de groeiende complexiteit in de mechatronicaontwikkeling aan de hand van Spicers eigen ontwikkeling. ’Het is een verhaal dat ieder herkent.‘ Spicer Off-Highway krijgt te maken met compleet andere concepten voor energiemanagement en zelflerende machines die via datamining continu intelligenter worden en zelf beslissingen gaan nemen. Dat alles inclusief service en diagnose op afstand.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen