Rethink Robotics haalt 40 miljoen op

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rethink Robotics, het bedrijf achter de Baxter-robot, heeft een nieuwe investeringsronde achter de rug. Bestaande investeerders Bezos Expeditions, CRV, Draper Fisher Jurvetson, Highland Capital Partners, Sigma Partners en Two Sigma Ventures krijgen gezelschap van nieuwe kapitaalschieters GE Ventures, Goldman Sachs en Wellington Management Company. In totaal hebben de partijen 40 miljoen dollar bij elkaar gelegd. Na de vierde ronde komt de totale investering in Rethink op 113,5 miljoen dollar.

De nieuwste kapitaalinjectie stimuleert de snelle groei van het bedrijf en de wereldwijde expansie. Ook wil Rethink vaart houden in productinnovatie en de lat voor samenwerkende robots in productie steeds hoger leggen. Onlangs nog lanceerde het Amerikaanse bedrijf de Sawyer, een eenarmige variant van de succesvolle Baxter. De Rethink-robots zijn ontwikkeld om negentig procent van de fabriekstaken uit te voeren die nu nog niet zijn geautomatiseerd.

‘Door een tekort aan productiepersoneel in de wereld in combinatie met de noodzaak voor fabrikanten om snel te reageren op markt- en productveranderingen groeit de vraag om een nieuw type robot’, zegt Rethink-topman Scott Eckert. ‘Het marktpotentieel is groot en onze investeerders geven ons de mogelijkheid voorop te lopen met innovatieve robots die de productie wereldwijd op zijn kop zetten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.