Resultaten Applied Materials gekelderd

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In zijn eerste fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 27 januari, heeft Applied Materials een omzet geboekt van 1,57 miljard dollar. Dat is maar liefst 28 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de nettowinst zakte flink in. Waar de machinebouwer begin 2012 nog 179 miljoen euro opstreek, komt het nu niet verder dan 34 miljoen dollar. Dat is overigens wel een stuk beter dan het laatste fiscale kwartaal van 2012 toen het nettoverlies 515 miljoen dollar bedroeg.

Ondanks het matige rapport kijkt Applied-CEO Mike Splinter met vertrouwen naar de toekomst: ’We zijn goed door het dal van de investeringscyclus gekomen. De orders vanuit de halfgeleidermarkt zijn met 80 procent omhoog gegaan in vergelijking met het vorige kwartaal. We zijn dus optimistisch over de potentie van onze afzetmarkten dit jaar.‘ Voor het tweede kwartaal rekent Applied op een omzetgroei van 15 tot 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.