Reorganisatie nodig bij IAI

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Door tegenvallende resultaten moet IAI Industrial Systems reorganiseren. ‘We moeten constateren dat we niet in staat zijn gebleken de ambitieuze groeiplannen te realiseren’, aldus de Veldhovense machinebouwer. ‘Daarom hebben we besloten onze doelen bij te stellen, duidelijkere focus aan te brengen en het bedrijf te reorganiseren.’ IAI is in het derde kwartaal al begonnen met het terugdringen van de kosten waarbij het ook een aantal medewerkers heeft moeten laten gaan. Hoeveel banen er precies verloren zijn gegaan, heeft IAI niet bekendgemaakt.

IAI richt zich nu volledig op de markt voor hoge kwaliteit veiligheidsdocumenten. Moederbedrijf Docdata is ervan overtuigd dat IAI door de maatregelen in 2016 weer een winstgevende operatie wordt. Goede binnenkomer daarbij is dat IAI momenteel in het eindstadium zit van de onderhandelingen voor een order van drie Bookmaster One-systemen voor de personalisering van paspoortboekjes. Volgens IAI ziet de pijplijn er veelbelovend uit maar het merkt wel op dat de besluitvorming rondom aanbestedingen in deze markt een veel langere doorlooptijd hebben dan een aantal jaar geleden.

Overigens fungeert Docdata-topman Michiel Alting von Geusau tijdelijk als directeur van IAI. Het Docdata-concern overweegt verder om de e-commercetak – ook Docdata geheten – te verkopen aan Ingram Micro. Als de aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf akkoord gaan, blijft er een holding over met twee dochterbedrijven: IAI en CO2-laserspecialist Feha.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.