Reorganisatie en banenverlies voor teleurstellend Besi

Heleen Blesgraaf
Leestijd: 2 minuten

Machinebouwer BE Semiconductor Industries (Besi) zal in het tweede kwartaal van 2007 vijf procent minder omzet draaien dan het in het eerste kwartaal. De lagere omzet is volgens het Duivense bedrijf te wijten aan een tegenvallende markt voor radiofrequentie-identificatiesystemen en weinig orders voor hun diesorteersystemen. Het eerste kwartaal van dit jaar boekte Besi ook al teleurstellende cijfers, met een lichte stijging van slechts 2,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De machinebouwer gaat in de tweede helft van 2007 bedrijfsonderdelen samenvoegen, managementfuncties in een nieuwe structuur onderbrengen en de algemene kosten van zijn dochterbedrijven naar beneden brengen om geld te besparen. De reorganisatie moet een jaarlijkse kostenbesparing opleveren van 6 miljoen euro.

Onderdeel van de reorganisatie is het reduceren van Besi‘s volledige mankracht met zeven procent. Er gaan 85 banen verloren, waarvan 35 in Nederland. Het is niet de eerste keer dat Besi banen schrapt. In juni 2005 verloren 32 medewerkers hun baan bij een eerdere herstructurering. Eind 2004 sloot Besi de toolingfabriek in Brunssum en schrapte banen bij de packaging- en toolingafdeling in Duiven. In totaal ging het toen om 81 arbeidsplaatsen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.