Reorganisatie dreigt bij VDL Nedcar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij Nedcar in Born moeten enkele honderden medewerkers vrezen voor hun baan. De autofabriek van VDL verwacht dat het productievolume de komende tijd zal afnemen, omdat opdrachtgever BMW minder werk in Limburg neerlegt. Het aantal medewerkers zou wel eens kunnen dalen van 5600 naar onder de 5000, aldus De Limburger.

[Een jaar geleden] sneed Nedcar ook al in zijn personeelsbestand en schrapte het duizend banen. Net als toen, zal VDL ook nu zijn flexibele schil met tijdelijk personeel gebruiken om het grootste deel van de klap op te vangen.

Voor VDL Nedcar is nog onduidelijk hoeveel auto’s BMW in Born wil laten produceren. Het bedrijf denkt dit najaar meer duidelijkheid te krijgen. Eerder dit jaar liet VDL-topman Willem van der Leegte nog weten hoopvol te zijn over nieuwe opdrachten. ‘Ik schat onze kansen hoog in. Ik verwacht dat er voor eind dit jaar meer duidelijk is over de toekomst. Gaan we auto’s bouwen voor BMW, voor een nieuwe partner, of voor allebei? We hebben handtekeningen nodig voordat ik daar meer over kan vertellen.’ Tegen die achtergrond heeft VDL percelen rond het Nedcar-terrein aangekocht en is het met de provincie Limburg de procedure gestart die ertoe moet leiden dat het zijn fabriek kan uitbreiden, mochten opdrachten van klanten daartoe aanleiding geven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.