Renteloos krediet voor ondernemende UT-studenten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vanaf dit academische jaar kunnen ondernemende studenten aan de Universiteit Twente ondersteuning en een renteloos krediet krijgen om een bedrijfje op poten te zetten naast hun opleiding. De UT rekent op ongeveer vijf deelnemers per jaar. Deze First-rate Arrangement for Maximum Entrepreneurship-regeling (Fame) is een initiatief van de UT, het Kennispark Twente, de Student Union en de Rabobank. Naast financiële ondersteuning van maximaal tienduizend euro zorgt de regeling voor zaken als juridisch en bedrijfsadvies, accommodatie en netwerkmogelijkheden.

De Fame-regeling is expliciet bedoeld voor studenten die al tijdens hun studie een bedrijf op willen zetten. Voor afstudeerders is er al de Top-regeling. De Fame-ondersteuning is erop gericht om de lasten van het ondernemerschap te verlichten, zodat de studie niet in gevaar komt. Ook kunnen deelnemers bijvoorbeeld flexibel omgaan met tentamens, net zoals dat met topsporters gebeurt. Daar staat wel tegenover dat de student de ambitie moet hebben om na zijn opleiding door te gaan met het bedrijf en zich wil binden aan de regio.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.