Renishaw breidt uit met training en demoruimte in Breda

René Raaijmakers
2 februari 2009

Renishaw opende afgelopen zaterdag zijn nieuwe vestiging aan de Nikkelstraat in Breda. In het kantoor en de hal (totaal 800 vierkante meter) heeft het Engelse bedrijf 350 vierkante meter beschikbaar voor trainingen en demonstraties. De vestiging biedt ook commerciële en technische ondersteuning aan machinebouwers, importeurs en eindgebruikers in de Benelux.

Afgelopen zaterdag presenteerden verschillende partners van Renishaw zich op de nieuwe vestiging aan de Nikkelweg. Linksvoor de stand van Kennametal.

Philippe Reinders-Folmer, algemeen directeur van Renishaw Benelux, wijst erop dat het uitdagende tijden zijn. Hij ziet ook kansen, omdat klanten met Renishaws metrologieproducten de mogelijkheid hebben om hun productie efficiënter te maken en minder afval te produceren.

Het productprogramma omvat meettastersystemen voor coördinaatmeetmachines, schakelende meettasters en lasertasters om gereedschap in te stellen op CNC-bewerkingsmachines, lineaire en roterende encoders voor positieterugkoppeling, kalibratiesystemen om machineprestaties te analyseren en Raman-spectroscopiesystemen voor spectraalanalyse. ‘We kunnen onze klanten trainen op een groot aantal CNC-bewerkingsmachines en machinebesturingen‘, legt Reinders-Folmer uit. Binnenkort voegt Renishaw in Breda ook twee zeer nauwkeurige coördinatenmeetmachines toe.

In de nieuwe hal van Renishaw demonstreert het bedrijf zijn metrologietechnologie samen met partners.

De Renishaw Group heeft 2200 medewerkers en is gevestigd in dertig landen. De omzet in het boekjaar 2008 (dat eindigde op 30 juni 2008) was 220 miljoen euro. Renishaw Benelux ging in 2001 van start en telt negen technici.

Ben Taylor, bestuurslid van Renishaw, spreekt gasten toe rijdens de opening.