Relais Weidmüller Tüv-gecertificeerd

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Weidmüllers veiligheidsrelais schakelt fabrieksonderdelen van procesindustriële toepassingen uit in noodsituaties. De WRS 24V DC voldoet aan de eisen van veiligheidsniveau Sil 3 (Safety Integrity Level) en is gecertificeerd door het technisch inspectieagentschap Tüv Nord volgens EN 61508. De output van het Sil 3-circuit bestaat uit drie parallel geschakelde contacten voor optimale redundantie. De garantie van een continu alert werkend uitschakelsysteem van het aangesloten circuit is gewaarborgd door gebruikmaking van goudcontacten en het monitorcircuit met een stroombereik van 6 mA tot en met 5 A.

De tijdspanne tussen ’ingeschakeld‘ en ’signalering‘ bedraagt 4,5 ms voor 230 V AC en 5,7 ms voor 120 V AC. Het circuit is redundant gemaakt door toepassing van drie relais, zodat een betrouwbare galvanische scheiding is gegarandeerd. Een geïntegreerde 5 A zekering beschermt het circuit tegen kortsluiting. De WRS meet 92,4 mm bij 22,5 mm bij 112,4 mm en is eenvoudig te monteren op de Din TS35- rail.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen