Relais Rockwell vereenvoudigt implementatie veiligheidsfuncties

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rockwell Automation introduceert het Allen-Bradley Guardmaster 440C-CR30-veiligheidsrelais. Met deze oplossing kunnen machinebouwers eenvoudig de vereiste veiligheidsfuncties implementeren terwijl de productiviteit verbetert. De veiligheidsrelais is via de gratis Connected Components Workbench-software te programmeren.

Met 22 I/O-veiligheidspunten inclusief zes configureerbare I/O’s is het Guardmaster 440C-CR30-veiligheidsrelais geschikt voor applicaties die maximaal vijf veiligheidszones moeten controleren en die vier tot negen veiligheidscircuits vereisen. Het relais kan worden uitgebreid met twee Micro800-plug-in-modules om zestien extra standaard I/O-punten te ondersteunen, waardoor kostbare I/O- veiligheidspunten beschikbaar blijven voor de veiligheidssystemen van gebruikers. Het veiligheidsrelais laat ook interoperabiliteit met meerdere standaard besturingsplatforms toe, zonder dat de veiligheidscontrole verandert. De Guardmaster 440C-CR30 voldoet aan de risiconiveaus PLE, Sil3, EN Iso 13849-1 en IEC 62061.

De Connected Components Workbench-software bevat een grafische gebruikersinterface en drag-and-drop-mogelijkheden. Die leiden gebruikers door een eenvoudig proces, waarbij ze blokken met gecertificeerde veiligheidsfuncties kunnen selecteren. Als de software eenmaal is geprogrammeerd, kan de veiligheidsrelais via een geïntegreerde Modbus-interface diagnosegegevens communiceren naar Allen Bradley Micro800-controllers, Allen-Bradley Panelview-terminals of naar Allen Bradley Compactlogix-controllers.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen