Reesink breidt uit in intern transport

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Koninklijke Reesink neemt alle aandelen in Pon Material Handling Europe en Motrac Hydraulic, en drie kwart van de aandelen in Pelzer Fördertechnik over van het Pon-concern. Met de deal – die nog moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders en de betrokken instantie – is een bedrag gemoeid van 62,5 miljoen euro. Door de overname wordt Reesink in een keer een grote Europese speler op het gebied van equipment en material handling.

Onder PMH-E vallen de activiteiten van Motrac Intern transport, Motrac Handling & Cleaning, Pelzer Fördertechnik en Motrac Hydrauliek. Deze zijn actief op het gebied van verkoop, verhuur, onderhoud en marketing van onder meer Linde-vorkheftrucks in Nederland, België en Duitsland, Tennant-reinigingsmachines in België en hydraulische componenten en systemen van de merken Bucher, Linde en Völker in Nederland en Duitsland. PMH-E bedient voornamelijk klanten in de logistieke branche. Met 683 medewerkers realiseerde het in 2012 een omzet van ruim 218 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.