Recordkwartaal voor Fei, winst teleurstellend

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In het eerste kwartaal van 2014 zette Fei Company een recordomzet neer: 226 miljoen dollar. Het is slechts 2 procent meer dan het resultaat van 2012 maar nog nooit lag de omzet zo hoog in die eerste drie maanden van het jaar. De nettowinst valt tegen. Het bedrijf uit Hillsboro hield aan het eerste kwartaal 25,1 miljoen dollar over. In dezelfde periode vorig jaar kwam de teller nog tot 26,8 miljoen dollar.

‘Het was een moeilijk kwartaal’, zegt Fei-topman Don Kania. ‘Hoewel de omzet nog nooit zo goed was, voldeed het niet aan onze verwachtingen. Dat had effect op de winst. Aan de andere kant staat er voor het derde kwartaal op rij voor zo’n 250 miljoen dollar aan bestellingen in het orderboek, vooral gepusht door grote vraag vanuit de halfgeleidermachinemarkt en de structuurbiologie. We zijn teleurgesteld over het eerste kwartaal maar verwachten in het tweede kwartaal een hogere omzet en meer winst te kunnen behalen.’ Voor de lopende periode zet Fei in op een omzet tussen de 230 en 240 miljoen dollar. Voor heel 2014 rekent het bedrijf op 8 tot 10 procent groei in vergelijking met 2013.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.