Recordjaar voor VDL

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De reddingsmissie van Nedcar blijkt goed uit te pakken voor VDL; vooral dankzij de herstart van de autofabriek halverwege 2014 maakte de omzet van het concern afgelopen jaar een sprong van 1,6 naar 2,3 miljard euro. De nettowinst steeg van 88,6 naar 104,2 miljoen euro – alhoewel de invloed van Nedcar hier gering was. Maar ook op de andere divisies – met uitzondering van de bussen – blikt VDL tevreden terug.

In totaal bracht de divisie Autoassemblage 775 miljoen euro in het laatje, tegen 120 miljoen het jaar ervoor. Dat komt niet alleen door de productie van Mini’s, maar ook door verhuur van personeel, het leveren van persdelen aan derden en uit engineerings- en installatiewerkzaamheden.

Bij de divisie Toeleveringen kwam de omzet uit op 795 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan afgelopen jaar. Het resultaat liep wel iets terug. Voor het aankomende jaar verwacht VDL goede cijfers bij dit onderdeel, onder meer omdat VDL ETG nu helemaal het ontwerp en de fabricage van waferhandlers voor ASML verzorgt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.