Recordjaar voor Vanderlande

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanderlande heeft in 2016 een omzet van geboekt van 1,1 miljard euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van 2015 en een record in de geschiedenis van de onderneming. De orderportefeuille steeg met 11 procent tevens naar een recordhoogte van 1,7 miljard euro. De nettowinst bedroeg 49 miljoen euro, 17 procent meer dan de 42 miljoen uit 2015.

De financiële resultaten van Vanderlande – recent overgenomen door Toyota – geven aan hoe de onderneming zijn positie als marktleider van efficiënte logistieke procesautomatisering voor luchthavens, distributiecentra en pakketdiensten verder heeft versterkt. Dit kwam hoofdzakelijk door de voltooiing van grootschalige projecten waarbij geïntegreerde oplossingen (innovatieve systemen, intelligente software en lifecycleservices) werden geleverd aan klanten in de e-commerce en food-retailsector, en aan toonaangevende internationale pakketdiensten en luchthavens waaronder Schiphol en Heathrow.

‘Vanderlande’s financiële kracht biedt de mogelijkheid tot snelle groei en een uitstekende positie in onze markten’, aldus topman Remo Brunschwiler. ‘Er is veel interesse voor de oplossingen en diensten die Vanderlande levert en de omzet zal in 2017 naar verwachting wederom toenemen. Deze groei is gebaseerd op een sterke orderportefeuille, een veelbelovende sales funnel en Vanderlande’s toegenomen focus binnen zijn marktsegmenten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.