Rechter stuurt ASMI en Hermes opnieuw terug naar de onderhandelingstafel

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Rechter Huub Willems denkt dat ASMI en zijn ontevreden aandeelhouders nog niet alle mogelijkheden hebben verkend om hun verschil van mening de wereld uit te helpen. Hij geeft de strijdende partijen dan ook nog één laatste kans om eruit te komen. Lukt dat niet voor 5 juni, dan volgt begin juli opnieuw een zitting, gevolgd door een vonnis kort daarop. Hiermee schort Willems zijn oordeel op over een onderzoek naar wanbestuur bij ASMI en de rechtmatigheid van de beschermingsconstructie van de Stichting Continuïteit ASMI. Die ’muur van aandelen‘ stelde een jaar geleden de positie van topman Chuck del Prado veilig. Ook in de aanstelling van een supercommissaris die orde op zaken moet stellen, ziet Willems niets.

De president van de Ondernemingskamer oordeelde wel dat de stichting niet mag stemmen over het voorstel haar een verruiming op het optierecht op preferente aandelen te verlenen. Dit voorstel staat geagendeerd op de aandeelhoudersvergadering van vandaag, maar op voorwaarde dat de vergadering eerst akkoord is gegaan met de intrekking van uitstaande preferente aandelen. Willems heeft de stichting overigens niet verboden op dat punt mee te stemmen. De ontevreden aandeelhouders hebben er dus een flinke kluif aan de machtspositie van de stichting te ondergraven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.