Randstad hongert naar hoogopgeleide technici

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De vraag naar hoogopgeleide technici is het afgelopen kwartaal met 13 procent gestegen, maar de Brainport-regio maakt een pas op de plaats: het aantal vacatures in Eindhoven en omstreken daalde met 7 procent. De groei kwam dan ook uit de Randstad: in Amsterdam nam de vraag toe met 37 procent, in Rotterdam met 26 procent. De vraag in Amsterdam overstijgt nu zelfs de vraag in Eindhoven. Deze conclusies trekt detacheerder Yacht uit een arbeidsmarktonderzoek.

De daling in de vacatureontwikkeling in Eindhoven is volgens Yacht te verklaren door een heroriëntatie op ontwikkelprogramma’s bij enkele grote spelers in de regio. Daardoor is er minder behoefte is aan ontwikkel- en innovatiecapaciteit in de hele toeleverketen. Deze heroriëntatie vloeit voort uit een veranderde klantvraag.

De groei in de regio’s Amsterdam en Rotterdam is het gevolg van fors hogere investeringen door bedrijven in onderhoudsprogramma’s. De laatste jaren zijn deze investeringen achtergebleven, nu wordt er een inhaalslag gemaakt, met als gevolg een forse stijging in vacatures voor engineers en projectleiders.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.