Race Eindhovense elektrische motor jaar uitgesteld

Nieke Roos
18 juni 2015

Studententeam Storm van de TU Eindhoven moet nog even wachten vooraleer het zijn zelfgebouwde elektrische toermotor in wedstrijdverband op de proef kan stellen. De 80 Day Race, waar de motor voor bedoeld is, begint niet volgend jaar maar pas in april 2017, in Parijs. De organisatie heeft besloten de deelnemers meer voorbereidingstijd te geven. Storms geplande wereldreis in 2016 gaat gewoon door, als generale repetitie, meldt het Eindhovense universiteitsblad Cursor.

De 80 Day Race is een race rond de wereld in tachtig dagen voor voertuigen die geen fossiele brandstoffen gebruiken. Dit is een van de weinige eisen. De deelnemende teams mogen hun eigen routes en vervoersmiddelen kiezen tussen de acht tussenstops.

De perspresentatie in Parijs toonde niet alleen een prototype van de Storm-motor maar onthulde ook drie nieuwe deelnemers: de Spanjaard Albert Bosch, de Fransman Eric Vigouroux en de Kroatische automaker Rimac. De eerste twee zijn Dakar-veteranen en hadden zich al als ambassadeurs verbonden aan de 80 Day Race. Rimac is in automotivekringen vermaard om zijn Concept One, een elektrische sportwagen met duizend pk. Storm blijft het enige universiteitsteam en de enige deelnemer met een motorfiets.